Tämän wikikirjaston käyttäminenVoit käyttää tätä wikikirjastoa tietojen jakamiseen, ideoiden työstämiseen, yhteistyön tekemiseen ryhmän kanssa, ohjeiden tai tietosanakirjan laatimiseen tai päivittäisten tietojen kirjaamiseen helppokäyttöisessä ja helposti muokattavassa muodossa.
Sivujen muokkaaminenJos haluat muokata sivua, napsauta sivun yläreunassa olevaa
Muokkaa sivua -kuvaketta. Saat käytettävissä olevat komennot näkyviin valitsemalla
Sivu-välilehden. Voit muokata sivua kirjoittamalla siihen tekstiä tai lisäämällä taulukoita sekä kuvia. Kun haluat lopettaa muokkaamisen, napsauta sivun yläreunassa olevaa
Tallenna-painiketta. Jos poistut sivusta muokkaamisen aikana, ohjelma pyytää sinua tallentamaan tekemäsi muutokset.
Wikilinkkien luominenVoit muodostaa linkin toiseen tämän wikikirjaston sivuun lisäämällä sivun nimen ympärille kaksinkertaiset hakasulkeet. Kun kirjoitat [[, wiki ehdottaa sivujen nimiä, joiden alussa on kirjoittamasi merkit. Voit valita haluamasi sivun nuolinäppäimillä tai hiirellä tai kirjoittaa uuden nimen. Jos kirjoitat uuden nimen, se muodostaa linkin sivuun, jota ei ole vielä luotu. Linkin loppuun kirjoitetaan ]]. Jos muodostat linkkiä alikansion sivuun tai toisessa luettelossa olevaan kohteeseen, voit lisätä valitsemasi ehdotetun kohteen linkkiisi painamalla sarkainnäppäintä. Linkkiä ei tällöin tarvitse erikseen sulkea.
Voit muodostaa linkkejä sivujen lisäksi moniin muihin SharePoint-objekteihin. Seuraavassa on linkkiesimerkkejä:
[[Koirat]]: Linkki samassa kansiossa olevaan Koirat-sivuun.
[[Eläimet/Koirat]]: linkki Eläimet-alikansiossa olevaan Koirat-sivuun.
[[Luettelo:Ilmoitukset/Tervetuloa]]: Linkki tämän sivuston Ilmoitukset-luettelossa olevaan Tervetuloa-kohteeseen.
Jos haluat, että johonkin sivuun luomasi linkin teksti on näytössä erilainen kuin sivun nimi, kirjoita sivun nimen jälkeen pystyviiva (|) ja kirjoita sitten näyttöteksti. Jos esimerkiksi haluat luoda Aloitussivu-linkin, joka osoittaa Aloitus-nimiseen sivuun, kirjoita [[Aloitus|Aloitussivu]].
Jos haluat, että näytössä näkyy kaksinkertaiset avaavat tai sulkevat hakasulkeet ilman linkkiä, kirjoita hakasulkeiden eteen kenoviiva. Esimerkki: \[[ tai \]].
Sivujen luominenWikikirjastoon voi luoda uusia sivuja kahdella pääasiallisella tavalla:
- Luomalla linkin sivuun, jota ei ole, ja luomalla sitten sivun napsauttamalla linkkiä:
Tätä sivun luontitapaa suositellaan, koska käyttäjien on helpompi löytää sivu, kun siihen on linkki toisesta sivusta. Jos sivua ei vielä ole, sen linkissä on katkonainen alleviivaus.
- Luomalla sivun, jota ei ole linkitetty muihin sivuihin:
Valitse Asetukset-valikosta Lisää sivu. Järjestelmä kysyy sivun nimeä ja luo sitten kyseisen sivun nykyiseen wikikirjastoon.
Wikikirjaston hallintaVoit hallita wikikirjaston sivuja valitsemalla kirjaston jonkin sivun
Sivu-välilehdestä
Näytä kaikki sivut.
Sivun palauttaminenJos haluat palauttaa sivun aiemman version, valitse sivun yläreunassa olevasta
Sivu-välilehdestä
Edelliset versiot. Tämän jälkeen voit versioita napsauttamalla tarkastella kyseisen ajankohdan sivua. Jos haluat palauttaa sivun johonkin versioon, valitse se ja valitse työkaluriviltä
Palauta tämä versio.
Saapuvien linkkien tarkasteleminenSaat näkyviin sivut, jotka sisältävät linkkejä nykyiseen sivuun, valitsemalla sivun yläreunasta
Saapuvat linkit.
Lisätietoja Microsoft SharePoint Foundation -pohjaisten wikikirjastojen käyttämisestä saat napsauttamalla minkä tahansa Microsoft SharePoint Foundation -sivun Ohje-linkkiä.